Categories: GündemHaberler

Elektrikli Araç İthalatına Yeni Düzenleme: Şarj Edilebilir Hibrit Araçlara 7 Bölgede 20 Servis Şartı Getirildi

Türkiye’de elektrikli ve hibrit araçlara yönelik ithalat koşulları yeniden düzenlendi. Yeni yönetmelikle birlikte, şarj edilebilir hibrit araçlar (Plug-in Hybrid Electric Vehicle – PHEV) için ithalat izni alacak firmalara 7 coğrafi bölgede toplamda en az 20 yetkili servis açma zorunluluğu getirildi. Resmi Gazete’de yayımlanan bu düzenleme, elektrikli araç sektöründe tüketici memnuniyetini artırmayı ve şarj edilebilir hibrit araçların yaygınlaşmasını teşvik etmeyi hedefliyor.

Servis Ağı Şartı Nedir?
Yeni düzenlemeye göre, şarj edilebilir hibrit araç ithalatı yapacak firmalar, Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinde en az 20 yetkili servis noktasına sahip olmak zorunda olacak. Bu servislerin, araçların bakım ve onarım süreçlerinde hizmet verebilecek altyapıya ve yetkinliğe sahip olması gerekiyor. Amaç, elektrikli ve hibrit araç sahiplerinin ülke genelinde servis hizmetine kolayca ulaşabilmesini sağlamak ve araçların bakım-onarım süreçlerinin hızlı ve güvenilir bir şekilde gerçekleşmesini temin etmek.

Servis ağının kurulması, sadece büyük şehirlerle sınırlı kalmayacak; Türkiye’nin tüm bölgelerinde eşit şekilde hizmet verecek şekilde planlanacak. Bu durum, elektrikli ve hibrit araç sahiplerinin seyahat ettikleri her noktada araçlarına bakım ve onarım hizmeti alabilmeleri açısından büyük bir avantaj sunacak.

Tüketici Memnuniyeti ve Satış Sonrası Hizmetler
Yeni düzenleme, elektrikli araç sahiplerinin servis hizmetine erişim konusunda yaşadığı zorlukları ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Şarj edilebilir hibrit araçların (PHEV) bakım ve tamir süreçleri, içten yanmalı motorlu araçlara göre daha farklı ve teknik bilgi gerektiriyor. Bu nedenle, servis ağı olmayan veya yetersiz olan ithalatçı firmaların, tüketiciye tam anlamıyla hizmet veremediği ve bu durumun müşteri memnuniyetsizliğine yol açtığı biliniyor. Yeni servis şartı, bu eksikliği gidermeyi ve sektörde daha yüksek müşteri memnuniyeti sağlamayı hedefliyor.

Düzenleme, aynı zamanda elektrikli araç sektöründeki rekabeti de artıracak. İthalatçı firmalar, servis ağlarını genişletmek zorunda kalacakları için satış sonrası hizmetlerde de kaliteyi yükseltmek zorunda olacak. Bu durum, Türkiye’de elektrikli ve hibrit araç kullanımının yaygınlaşmasına ve tüketicilerin bu teknolojilere olan güveninin artmasına katkı sağlayacak.

Elektrikli Araç Pazarında Büyüme Bekleniyor
Türkiye’de elektrikli ve hibrit araçlara olan ilgi son yıllarda hızla artıyor. Çevre dostu teknolojilere geçişin hızlandığı bu dönemde, yeni düzenlemelerle birlikte elektrikli araç pazarında büyümenin daha da hızlanması bekleniyor. PHEV modeller, hem elektrikli sürüş deneyimi sunması hem de gerektiğinde benzinli motorla uzun mesafeler kat edebilmesi nedeniyle özellikle şehir içi ve şehir dışı kullanımda tercih ediliyor. Geniş bir servis ağı ve satış sonrası hizmetlerin iyileştirilmesi, bu araçların daha fazla tüketiciye ulaşmasını sağlayacak.

Sektör Temsilcilerinden İlk Tepkiler
Otomotiv sektörünün temsilcileri, yeni düzenlemeyi genel olarak olumlu karşıladı. Servis ağı şartının, elektrikli araçların bakım ve onarım süreçlerinin iyileştirilmesi açısından önemli bir adım olduğu belirtiliyor. Firmalar, bu düzenleme ile birlikte tüketici güveninin artacağını ve elektrikli araç pazarının daha hızlı büyüyeceğini düşünüyor. Ancak bazı ithalatçılar, servis ağı kurma şartının maliyetli bir süreç olacağını ve bu nedenle fiyatların bir miktar artabileceğini ifade ediyor.

Elektrikli araç ithalatına getirilen yeni düzenleme, Türkiye’de şarj edilebilir hibrit araçların yaygınlaşmasına ve satış sonrası hizmet kalitesinin artırılmasına yönelik önemli bir adım olarak görülüyor. 7 bölgede 20 servis şartı, tüketicilerin bu araçları daha güvenle tercih etmelerini sağlayacak ve elektrikli araç pazarının ülke genelinde daha hızlı büyümesine katkı yapacak.

Yönetici

View Comments

  • 🔨 You have received a notification # 142. Read > https://telegra.ph/Go-to-your-personal-cabinet-08-25?hs=57db235ad8b03478d3709d89f95f3f4b& 🔨 says:

    hmd5hr

  • 🔒 + 1.46279 BTC.NEXT - https://graph.org/Message--17856-03-25?hs=57db235ad8b03478d3709d89f95f3f4b& 🔒 says:

    em93ij

Recent Posts

Trump’tan Ticaret Politikalarında Yeni Sinyal: Yaptırımlar Anlaşmalardan Ön Planda

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın dış ticaret yaklaşımları yeniden gündemde. Trump, olası ikinci başkanlık döneminde…

22 saat ago

GÜNERİ MOTORS’UN “GREENCARE” PROGRAMI: PENDİK’TE SÜRDÜRÜLEBİLİR SERVİSİN YENİ YOL HARİTASI

Güneri Motors, otuz yılı aşan Mitsubishi yetkili servis tecrübesini Pendik’teki modern tesisinde çevreci bir vizyonla…

1 hafta ago

Verimli Baskı Operasyonları: Strateji ve Uygulama Rehberi

GirişModern çalışma ortamlarında baskı altyapısı, doğru planlama ve yönetimle işletme verimliliğini doğrudan etkiler. İş ihtiyaçlarına…

2 hafta ago

Emekliye İkinci Zam Müjdesi: %17,13 Ek Artış Masada! En Düşük Maaş 16.948 TL’ye Yükselebilir

Temmuz zammının ardından SSK ve Bağ-Kur emeklileri için ikinci bir artış formülü daha gündemde. En…

2 hafta ago

İŞKUR’dan Gençlere Çifte Destek: Hem İstihdam Fırsatı Hem Kariyer Danışmanlığı

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), gençlerin iş gücüne katılımını artırmak amacıyla yeni bir destek programı başlattı.…

3 hafta ago

Emekliye %16,94 Zam ve 16.956 TL En Düşük Maaş! SSK ve BAĞ-KUR İçin Yeni Oranlar Açıklandı

2025 Temmuz zammı öncesinde emeklilere uygulanacak maaş artışı netleşti. Merkez tarafından açıklanan oranla SSK ve…

4 hafta ago